Wel of geen anti-blafband ?

 

Nu je over de antiblafband hebt gelezen,  zit je misschien nu wel te twijfelen, wel of geen antiblafband ? we hebben verteld wat de nadelen en gevolgen kunnen zijn en hoe het in z’n werking gaat, maar als u zich echt irriteert aan het onnodig veel geblaf van uw hond, dan wilt u het wel misschien.

Is het wel de juiste oplossing ?

Soms is er een goede reden voor het geblaf van je hond, het kan een waarschuwing zijn of hij wil angst of pijn aangeven. Af en toe blaffen is daarom niet meer dan normaal. Wanneer het blaffen echt voor overlast zorgt is het verstandig om een methode te vinden die het blaffen verminderd. Wanneer veel gebruikt methoden niet werken zijn er veel mensen die over gaan op de electronische anti-blaf halsband.

Soorten anti-blafbanden

Anti-blafbanden bestaan er in verschillende soorten. De ene blafband is uiteraard effectiever dan de andere en de prijs bepaalt de kwaliteit van je blafband. De functies van anti-blafbanden zijn over het algemeen hetzelfde. Wanneer een hond gaat blaffen dan geeft het apparaat een electrische schok, een citronella spuitje of een ultrasoon signaal. Alle drie zijn correcties die de hond als vervelend, stressvol en/of pijnlijk ervaren. Vele verkopers en fabrikanten van anti-blafbanden verklaren dat het een diervriendelijke manier is en tevens de beste oplossing tegen blaffen. Is dit wel de waarheid? dit is voor u de keuze om te maken, we kunnen geen concreet antwoord geven, maar wel adviseren of helpen voor uw keus met de informatie die we hebben gevonden en online brengen op onze site.