Anti-blafband voor Honden

Misschien heb je het wel eens op een reclame op tv of op het internet gezien, de ‘antiblafband van Cheaptech‘ , als nog niet weet wat het is,
dan denk je nu wel van dat klinkt als een mooi uitvinding om je hond te stoppen met onnodig blaffen, maar waar komt toch ineens de antiblafband vandaan? Het positief trainen van honden, dus positief gedrag belonen en uitgaan van het natuurlijke gedrag van de hond heeft gelukkig is wel opgevallen. Toch zie je nog steeds de gebrek aan respect voor het dier. Op internet is een levendige handel ontstaan in antiblafbanden. Ze worden voor lageprijzen aangeboden en beloven je een instant een brave hond.

Waarom kopen mensen het ?

Door de typische telemarket reclame en het feit dat ze toch overal te koop zijn, gaan mensen denken dat het gewoon goed is om zo’n trainingsband aan te schaffen. En dat is het dus juist niet. In het beste geval werken ze wel om je hond te laten stoppen met blaffen, maar dat kan je zien alsof je net zoals je met een hamer een schroef ook het hout in krijgt. Het gaat totaal voorbij aan de oorzaak van het blaffen en is daarom vergelijkbaar met
het neerslaan van een huilende baby.

Het meeste zien we antiblafband met elektrodes in de band die een statische schok geven. Er zijn ook antiblafbanden die een ultrasoon geluid produceren of die citronella verstuiven. De ene blafband reageert automatisch en de ander staat in contact met een afstandsbediening waarmee schokken kunnen worden toegediend.

Het is wel een brut apparaat en is eigenlijk niet de juiste manier om voor je hond te zorgen en op te voeden.